A- A+

Dansk-tysk fodboldtopmøde i forbindelse med BeltCup 

Formanden for DBU, Jesper Møller, og den fungerende formand for det tyske fodboldforbund DFB, Dr. Rainer Koch, foretager den officielle åbning af den dansk-tyske fodboldturnering BeltCup ’19.

I forbindelse med BeltCup mødes de to fodboldformænd for yderligere at styrke det danske-tyske samarbejde.

Skaber fællesskab
Jesper Møller, DBU udtaler:
”Fodbold er fantastisk til at skabe fællesskab på tværs af alverdens forskelle – også landegrænser. Det er også styrken i BeltCup, der kan samle folk fra begge sider af Østersøen og bæltet mellem Danmark og Tyskland. Turneringen samler både fodboldspillere, frivillige men også erhvervsliv og andre, der kan bruge fodbold til at skabe nye relationer og styrket fællesskab. Vi har allerede et godt samarbejde med det tyske fodboldforbund, senest med fejringen af 25-året for EM-finalen i 1992 og i 2020 om fejringen af 200-åriget for Genforeningen. Vi glæder os til spillet på banen – og dialogen udenfor banen til årets turnering.” 

Fremmer europæisk tanke
Dr. Rainer Koch, Deutscher Fussball-Bund udtaler:
”Jeg glæder mig personligt til at være til stede, når anden udgave af BeltCup afvikles. Deutsche Fussball-Bund har gennem flere år plejet et venskabeligt forhold til Dansk Boldspil Union, og vi hilser det tætte samarbejde mellem Schleswig-Holsteinischer Fußballverband og DBU Lolland-Falster velkommen. Mødet mellem de tyske og danske mandskaber i BeltCups rammer øger foruden den sportslige udveksling også fællesskabet mellem mennesker i Femern Bælt regionen og fremmer dermed den europæiske tanke. Dette tysk-danske samarbejde mellem de to landes fodboldforbund er den ideelle optakt til Europamesterskabet 2020. ”